Aktuellt

LINDOME SECOND HAND sponsrar LINDOME GIF

Lindome second hand firade i september 5 år.
Vi är en förening som drivs enbart av volontärer och vårt överskott går till hjälp både internationellt och lokalt. Sedan starten har vi delat ut nästan 1,5 miljoner kronor!

Lindome Second hand är en ideell förening bildades 2014 av Lindome församling och Johanneskyrkan i Lindome. Föreningen vilar på kristen grund och är partipolitiskt obunden. Allt arbete sker helt ideellt med hjälp av frivilliga insatser. Vi vill göra något konkret och meningsfullt tillsammans, samtidigt som vi sparar vår miljö och kan ge hjälp åt människor som på ett eller annat sätt behöver bistånd. Vår avsikt är därför att samla in och sälja så mycket som möjligt av bra, begagnade varor. Allt överskott kommer att användas till diakonalt/socialt/humanitärt bistånd. Beslut om vart biståndet ska gå beslutas av föreningens styrelse och kommer att redovisas i föreningens årsberättelse. Genom vår second hand verksamhet hoppas vi kunna hjälpa människor både nationellt, internationellt men också genom ett större engagemang på hemmaplan. Vi tror att många människor kommer att köpa saker som någon annan inte längre har användning av.

 

Vi startade på Elementvägen 2, lokalen där nu Odd Island Brewing finns. Det var då en helt tom lokal som vi gjorde i ordning för att kunna ta emot och saluföra varor i.

Efter fyra år blev vi anvisade den lokal där vi nu finns och började på nytt i en helt tom lagerlokal. Under sommaren 2018 iordningställde vi lokalen, byggde entresolplan och installerade hiss samt gjorde arbetsplatser för sortering och prismärkning mm.

Vi är väldigt glada att alla kunder följde med till nya butiken och vi har också fått många nya kunder under året som gått. Detta har glatt oss mycket och tack vare givare, kunder och volontärer har vi under våra 5 år kunnat skänka nästan 1,5 miljoner kronor till behövande. Utöver pengagåvor har vi skänkt kläder, skor, husgeråd och möbler till behövande.

STORT TACK TILL ALLA SOM HAR BIDRAGIT TILL DETTA!

 

 

Butiken är öppen

lördagar kl. 10-14 och tisdagar kl. 14-18.

Här finns mycket att välja på bland dam-herr- och barnkläder.  Textilvagnen är fylld liksom väskvagnen. Vårt bokrum har både böcker och musik att erbjuda och där kan du slå dig ner med en kopp kaffe. Kanske vill du förnya hemmet med nytt porslin, någon tavla eller lampa?

Kom till oss och gör fynd samtidigt som du handlar klimatsmart!

 

 

 

 

 

 

 

Gilla oss gärna på vår sida på Facebook  då blir du kontinuerligt uppdaterad om nyheter.